Angajare de clovn

Angajare de clovn

Distributie -

Nicollo - Mihai Gălățan

Filippo I  - Costel Zamfir

Peppino I  - Nelu Serghei

Ultimul clovn - Ionel Durbală

Coregrafie - Oana - Lavinia PISAROGLU

Scenografie - Elena COZLOVSCHI / Asistent scenografie: Elena ORBOCEA

Sala - Mare

Bilete - Bilete - Adulți 35 lei RON / Redus (elevi, studenti, pensionari, șomeri) 18 lei RON

Program spectacol

2022-04-16
19:00

Piesa a fost scrisă în 1986, înainte de plecarea dramaturgului din România. În 1991 a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1990.

Nicollo, Filippo si Peppino sunt trei clovni (în vârstă, în textul original) care se regăsesc în fața unui anunț de angajare. Ei sunt gata să dea totul pentru ultimul truc peste care poate cădea cea din urmă cortină. Însă amintirea gloriei trecute transformă lumea întreagă într-o feerie, într-un decor suprarealist.

“Poate am scris o piesă care va rezista în istoria literaturii române, e ultima piesă pe care am scris-o în România, eram obosit, nu mai voiam să scriu nici teatru. Este o piesă realistă din punctul meu de vedere, sunt nişte oameni vii care se întâlnesc şi discută, iar faptul că după 20 de ani emoţionează, îmi dă speranţă că poate nu mi-am irosit viaţa în scris.”- Matei Vișniec

Regizorul Aurel Palade, un nume cunoscut tulcenilor încă din anul 2008, de când a montat pe scena TJB spectacolul ,,Steaua fără nume”, a absolvit Facultatea de Regie-Teatru din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesorului Alexa Visarion, un master în regia spectacolului contemporan, iar în prezent este doctorand în cadrul aceleiași instituții. Unul din criticii de teatru români, poreclit de revista Yorik ,,Criticul care pârjolește tot”, cunoscut pentru cronicile sale tăioase, a scris că: ,,Numele tânărului regizor Aurel Palade trebuie reținut, pentru că personalitatea sa creatoare promite a se impune și în alte proiecte.” și că ,,Descoperirea unui regizor capabil de tratări teatrale novatoare (…) este o mare bucurie pentru orice spectator.”

Montarea de față vine cu o nouă viziune asupra situațiilor scenice propuse de textul marelui dramaturg român. Cu toate acestea, coloana vertebrală a construcției dramatice rămâne neschimbată. Totul este viu și alert. Partiturile generoase, ofertante, sunt susținute de către actori cu energie și implicare, aceștia realizând personaje complexe și, sperăm noi, memorabile.

Articol de Mihai GĂLĂȚAN

 

FESTIVALURI:

Festivalului de Teatru ”FestTeam Art” – Lugoj

Festivalul International al Teatrelor Dunarene, FITED – Giurgiu

Galerie Foto

Fotograf: Cătălin Bodea/ Trei Daci Creative Studio

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.