Aventurile lui Pinocchio

Aventurile lui Pinocchio

Autor - Carlo Collodi

Regizor - DANIEL STANCIU

Distributie -

Distribuția: Inga MARCU I Nelu SERGHEI I Oana-Lavinia PISAROGLU I Mihai GĂLĂȚAN I Cristi NAUM I  Ionel DURBALĂ I Costel ZAMFIR I Irina NAUM I  Mirela DIMA I  Nicoleta LUNGU I  Răzvan-Nicolas TEODORESCU.

Coregrafie - Oana-Lavinia PISAROGLU

Scenografie - Maria DORE

Alte mentiuni - Adaptare text: DANIEL STANCIU | Adaptarea scenică: Daniel STANCIU | Construcție păpuși: Compania HAI-HUI | Asistent regie și ilustrație muzicală: Jou-Jou DRĂGAN Regia tehnică: Ecaterina TUDOSE I  maestru lumini: Adrian VÂLCU-ARDELEANU I Sunet: Nicu CARAIGNAT I costume: Dorina PROICEA I tehnicieni scenă: Cosmin VILCU, Gicu POMAZAN I tâmplărie și construcție decor: Nicolae MUȘAT l foto: Cătălin BODEA; Grafica afiș: Elena Orbocea

Sala - Mare de spectacole

Bilete - Adulti: 25 lei Copii : 18 lei

Program spectacol

No data was found

 

Motivul însuflețirii creației apare ca un lait motiv pe parcursul devoltării civilizației. De la Geneză încoace, prin teorii cosmogonice, religii și mituri, acesta traversează veacurile sub forma legendelor. În literatură îl întâlnim, de asemenea, destul de des. În general, simplificată, ideea e că un creator pământean țintește spre Absolut imitând Creatorul Divin.

La Ovidius, în unul din fragmentele Metamorfozelor, sculptorul Pygmalion realizează o statuie-femeie de care se îndrăgostește. Zeița Afrodita i-a dat viață acestei statui (numită de alți autori mai recenți Galateea). Goethe, George Bernard Shaw și Nichita Stănescu, printre alții, preiau mitul. În Monastirea Argeșului, meșterul Manole își zidește femeia în pereții propriei construcții, făcând o jertfă păgână pentru Marele Arhitect (argument ce probează faptul că balada este, de fapt, mai veche decât creștinismul la noi, ori cel puțin își trage seva din precreștinism), țintind la permanența Operei.

Cam așa stau lucrurile și cu Pinocchio. În ,,Aventurile lui Pinocchio”, păpușarul Gepetto sculptează, din buturuga fermecată, un băiețel din lemn cu… suflet! Discuțiile ce se pot naște pe marginea acestui subiect sunt multe, iar concluziile care mai de care mai surprinzătoare, așa că nu vom inista asupra lor. Una din variante, pe departe mai puțin încărcată de filosofii, dar mustind de frumusețe și culoare, o putem afla pe data de 29 august 2019, de la ora 18:00.

Asta deoarece Teatrul ,,Jean Bart” a pregătit pentru copiii mici și cei mari o surpriză pe care cu toții ne-am dorit-o de foarte mult timp. Un spectacol cu actori și cu păpuși, magie, aventuri, cântecele, emoții și muuuultă bucurie! Vorbim, deci, de ,,Aventurile lui Pinocchio”, după Carlo Collodi, adaptat și regizat de Daniel Stanciu.

Vara aceasta actorii și tehnicienii teatrului au muncit din greu pentru cele două spectacole ale căror Premiere le vom avea în septembrie. Pe caniculă. Sâmbăta și duminica. De Ziua Marinei… sperăm ca aceste sacrificii să garanteze calitatea pieselor cele noi. Prima dintre acestea este cea cu Pinocchio.

Pinocchio, băiețelul obraznic din lemn, cioplit de meșterul Gepetto dintr-o buturugă vrăjită, pleacă într-o călătorie a cunoașterii. După întâlnirile cu oamenii circului și cu directorul acestuia, cu Vulpea și Motanul puși pe pungășit sau cu elevii școlii de corecție și profesorul lor, Pinocchio își va regăsi creatorul în largul mării, înghițit de o balenă care-l va și regurgita ulterior, ca într-o simbolică renaștere.

Spectacolul abundă de magii, efecte sonore sau de lumini, astfel încât, cu siguranță, micii spectatori vor râmâne pironiți pe fotolii pe toată durata acestuia. Și ei și părinții. Ori doamna educatoare.

Daniel Stanciu, regizorul piesei,  este actor si conferențiar universitar la UNATC.  Din 2015 este Directorul Departamentului Păpuși-Marionete al Facultatii de Teatru din UNATC. Daniel Stanciu a absolvit în 1996 Sectia Păpuși-Marionete din cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A debutat la Teatrul pentru Copii din Ploiești, însă din 1995 s-a angajat ca actor la Teatrul Țăndarică, pe scena căruia a jucat într-o mulțime de spectacole. Pe lângă rolurile interpretate, Daniel Stanciu a semnat și regia unor spectacole de animație montate la diferite teatre din țară, ultimul de pe listă fiind, spre mândria noastră, Teatrul ,,Jean Bart”. Daniel Stanciu a colaborat ca actor cu posturile de televiziune TVR, Antena1,  Pro TV și a jucat în multe filme ș seriale TV, precum:  Aventurile lui Nelly – coproducție româno-germană;  Ca niciodată a fost odată, regia Bogdan Drăgulescu; Umbre – HBO etc. A realizat dublaje pentru desenele animate: Winnie Pooh, Doug, Monștri contra extratereștri, Hercule, Marea aventură a porcușorului Piglet.

Publicul tulcean va face cunoștință cu o nouă actriță, Mirela Dima, la debutul său pe scena ,,Jean Bart”. Absolventă  de Teatru, alături mai vechii ei colegi, Mirela va interpreta o serie de personaje pline de energie și haz.

Mihai Gălățan

Galerie Foto

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.