In padurea cu alune

In padurea cu alune

Regizor - Daniela ANDREI

Distributie -

Irina NAUM  I Oana-Lavinia PISAROGLU  I  Nicolas Răzvan TEODORESCU  I  Mihai GĂLĂȚAN.

Scenografie - Daniela ANDREI

Alte mentiuni - mișcarea scenică Oana-Lavinia PISAROGLU muzica: Radu MIHALACHE costume: Dorina PROICEA

Bilete - Adulti: 25 lei Copii : 18 lei

Program spectacol

No data was found

Spectacolul, la bază, poartă numele ,,În pădurea cu alune” (inspirat din celebrul cântecel), însă, în preajma sărbătorilor de iarnă, titlul acestuia apare schimbat, așa cum modificate vor fi și unele situații scenice, în contextul temei alese. Personajele, la fel. Din pitici, pupăză, șoricel și broscuță, actorii vor deveni elfii și renii Moșului.

Așezați în Sala Studio a Teatrului, pe pernuțe moi, tinerii noștri spectatori vor putea urmări o poveste simplă, amuzantă și pe alocuri interactivă, de pe urma căreia vor desprinde morala că munca în echipă conduce spre reușita unui obiectiv propus. În cazul nostru, acest obiectiv îl constituie construcția, din cărămizi colorate, a căsuței lui Moș Crăciun (în spectacolul ,,În pădurea cu alune”-titlu sub care se va juca în restul anului-a căsuței celor doi pitici).

,,Spectacolul În pădurea cu alune este prima producție a Teatrului Jean Bart ce face parte din programul Educație timpurie și care se adresează copiilor de la 1 la 5 ani. Putem întreba –firesc: ce înțelege un copil de 1 an sau mai mic dintr-un spectacol de teatru? Evident, nu înțelege. El simte, percepe, experimentează într-un mod pe care noi, adulții, l-am uitat. Aici, la acest teatru în spatele unui aparent joc sau clovnerie, se ascund concepte și situații cu care toți părinții se întâlnesc: gestionarea conflictelor, inițierea comunicării, recunoașterea sentimentelor. Această experiență teatrală, desigur, nu va aduce soluții, dar va lansa provocări serioase, camuflate într-o joacă de copii. Caci, doar jucându-ne, experimentăm moduri diferite de a face relație, forme diferite de a lucra împreună, sau de a ne controla emoțiile.

În acest spectacol interactiv ne vom juca cu cărămizi (din polistiren) în mărime naturală. Dacă vom vrea, dacă vom putea, vom construi ceva împreună. Dar dacă nu vom reuși să facem echipă, să ne coordonăm și să comunicăm, atunci vom chema publicul, adică spectatorii de teatru de 3 ani, să ne ajute. Căci acest spectacol interactiv, după ce se termină, – ca orice spectacol- de fapt, nu se termină, așa cum nici joaca nu se termină niciodată. Prin urmare, spectacolul continuă cu un atelier la care toți copiii sunt invitati.
Ei, copiii, vor construi ceea ce personajele s-au străduit, dar n-au prea reusit.” Daniela ANDREI, regizorul spectacolului

Cărămizile sunt protejate de drept de autor TEKONEKO.

Galerie Foto

Fotograf: Cătălin BODEA

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.