Storcătorul de fructe

Storcătorul de fructe

Autor - Ilia Cilaki

Regizor - Vitalie Drucec

Distributie -
Zoia Fiodorovna – Oana Lavinia PISAROGLU
Piotr Vasilievici – Nelu SERGHEI
Galea, fiica lor – Irina NAUM
Alexandr (Sașa), soţul Galei – Cristian NAUM
Irina Antonovna, mama lui Alecsandr – Nicoleta LUNGU
Victor Sergheevici, tatăl lui Alecsandr – Ionel DURBALĂ

Coregrafie - Oana - Lavinia PISAROGLU

Scenografie - Adrian SURUCEANU

Alte mentiuni - Scenografia și concept afiș: Adrian SURUCEANU I Light design: Adrian VÂLCU-ARDELEANU I sunet: Nicu CARAIGNAT I costume: Dorina PROICEA I tehnicieni scenă: Ecaterina TUDOSE I Gicu POMAZAN, Cosmin Vîlcu, Liviu HUMĂ I grafică afiș: Elena ORBOCEA I foto: Cătălin BODEA (Trei Daci Studio) I grafică: Daniel-Paul IACOBLEV-BARĂU

Sala - Mare

Bilete - Bilete - Adulți 35 lei RON / Redus (elevi, studenti, pensionari, șomeri) 18 lei RON

Program spectacol

2022-04-29
19:00
Spectacol recomandat tuturor categoriilor de vârstă, „Storcătorul de fructe” este o comedie amară într-un act care tratează probleme tipice ale spațiului post-sovietic, și anume: viața unei familii numeroase într-un apartament mic, neînțelegerile dintre părinți și copiii lor adulți, lipsa banilor. Cu toate că piesa este inspirată din cotidian, abordarea în cheie regizorală absurdă face din aceasta o mare provocare scenică. „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din România, așa cum, în urmă cu aproape zece ani, a fost prima piesă a dramaturgului ce s-a realizat în Republica Moldova. Ambele montări au în comun numele regizorului Vitalie Drucec. Descriind-o drept drama unei familii cu reprezentanți ai mai multor generații, Drucec spune că ,,Storcătorul de fructe”: „Este, de asemenea, o dramă socială. Dacă o familie nu este sănătoasă, societatea nu este la fel de bună. Toată lumea din această piesă vorbește, dar nimeni nu ascultă. Toată lumea are dreptate în felul său, dar nu există armonie. Este o piesă despre o criză de comunicare între cei dragi. Conflictele de aici par să apară din aer. Cred că mulți din public se vor găsi uitându-se în oglindă în timpul piesei”.
Actorul și regizorul Vitalie Drucec, maestru în artă, s-a născut la 15 august 1971, la Sângerei, Republica Moldova. A studiat la Școala Superioară de Artă Teatrală „Boris Șciukin” din Moscova, Rusia (1989-1993). Din 1993 până în 2010 a activat în calitate de actor și regizor la Teatrul „Eugene Ionesco” din Chișinău. Din 2010 este actor și regizor la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, apoi – director artistic la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”.
Ilya Cilaki s-a născut la Moscova, 29.04.1959, Rusia. Din 1991 locuiește în Germania. Din 1996 este membru al Uniunii Scriitorilor din Germania și din 2008 membru al IFRW (Federația Internațională a Scriitorilor din Rusia). Este autorul a peste 50 de piese.

Galerie Foto

Fotograf: Cătălin Bodea/ Trei Daci Creative Studio

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.