Tragos 2015

Festivalul de Teatru Tragos,
cea de-a XIII-a ediție


Luni, 28 septembrie 2015, va avea loc o importantă manifestare, promisă în repetate rânduri consumatorilor tulceni de artă dramatică: deschiderea celei de-a treisprezecea ediții a Festivalului de Teatru Tragos. Cu atât mai mult cu cât anul 2012 a marcat evenimentul ediției precedente, organizatorii își manifestă entuziasmul în realizarea uneia din cele mai importante puncte de interes ale stagiunii curente.

“Festivalul are scopul de a promova arta teatrală în mase, precum și descoperirea unor noi forme și procedee de punere a pieselor în scenă, valorificarea tradițiilor culturale din mai multe țări și nu în ultimul rând – educarea generației tinere prin intermediul teatrului”, a declarat Nelu Serghei, directorul festivalului.

O pârghie importantă a mizei propuse de teatrul tulcean – recunoașterea pe plan național, o constituie realizarea ediției de anul acesta a Festivalului Tragos. Festivalul de Teatru Tragos a fost înființat în 1993 de către regizorul Ion Dore și actorul Nelu Serghei. În 1997 a devenit festival internațional. Nelu Serghei, într-un interviu din anul 2008, mărturisea: „Din anul 1995, festivalul devine internațional. Din lipsă de fonduri, în anul 1999, își încetează existența, până în anul 2003, când își mai adaugă o ediție. Dar, din păcate, aceeași lipsă de fonduri financiare face ca festivalul  să treacă în anonimat. La cerințele insistente ale formațiilor de teatru din țară și ale instițuțiilor, considerând că această manifestare nu aparține numai tulcenilor, prin valoarea deja dovedită în edițiile trecute, «Tragos» renaște…”. Să sperăm că această a doua renaștere a festivalului va aduce un plus de prospețime, inedit și publicitate Teatrului și orașului nostru, ale cărui acțiuni culturale din ultimii ani sunt demne de a fi luate în seamă la cel mai înalt nivel.Mihai GĂLĂȚAN

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.